Expositie

Dubbelexpositie. t/m zondag 24 maart


Galerie Fosse opent tijdens TEFAF voor de eerste maal haar voordeur op de oude stadswal met een expositie van fotograaf Guy van Grinsven en beeldend kunstenaar Paul Odekerken. 
 
‘Van Guy mag het beeld borsten hebben, volgens Paul moet het kloten hebben.’ Een keuze maken voor een expositie in deze nieuwe galerie is een kwestie van Kill Your Darlings. Voor deze dubbelexpositie selecteerden beide ‘lady killers’ enkele blikvangers passend bij TEFAF.

Guy van Grinsven

De carrière van Guy van Grinsven is veelzijdig. Van reclame- tot persfotograaf en van glamour- tot hoffotograaf. In elke tak van sport binnen de fotografie voelt hij zich thuis. Ook als televisiemaker heeft hij zijn sporen verdiend met zowel onthullende als schokkende reportages. Zijn aangrijpende foto- en videoverslagen als ooggetuige van de aanslagen op het WTC op 9/11 in NYC zijn daar het bewijs van. Daarnaast legt Guy in zijn menselijk documentaires in verre landen tot Blootgewoon, een KRO tv-programma met Anita Witzier als presentatrice, als geen ander de schoonheid van een authentiek moment vast vanuit een tot in perfectie gecreëerde realiteit. Ook zijn studiowerk en zijn eigen kijk op erotiek is fascinerend, en zijn liefde voor rondborstig vrouwelijk schoon is duidelijk maar smaakvol zichtbaar. Tijdens de expositie zijn enkele van deze blikvangers te zien en in beperkte oplage te koop. 

Paul Odekerken

Paul Odekerken stapt niet in de roggebroodfabriek van zijn vader. Wel blijft hij ‘bakken’ maar dan wel in keramiek. ‘Een kunstenaar met ondernemersbloed.’ Al gauw heeft hij een keramisch bedrijf met zeven medewerkers en levert hij onder andere aan het gerenommeerde merk Pols Potten. Later laat hij zijn werken door derden uitvoeren in exclusieve series. Ook werkt hij als designer voor het bekende merk Domani. Als individueel kunstenaar maakt Paul autonoom werk, waarvan hij enkele exposeert. Paul creëert de perfecte schoonheid, door eigenzinnige vormen met open structuren, vaak afgewerkt met zilver of bladgoud. Copyright © 2019 Galerie Fosse